Ce bine ar fi daca pofta de dulce ar scadea proportional cu cantitatea de zahar consumata? Pai as mai scrie eu reteta asta acum? Nu cred :)). Daar, pentru ca oameni suntem si ne dorim sa mancam si bun si sanatos, azi facem gris cu lapte. E dulce, dar nu ingrasa, e similar cu cel din copilarie, dar o idee mai….responsabil 🙂
Ingrediente:
- 15 g gris fara carbohidrati
- 300 ml lapte fara lactoza
- fructe de padure congelate
- 30 g indulcitor (Green sugar)
- zeama de lamaie
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Intr-o craticioara punem laptele la fiert.
- Cand incepe sa fiarba, adaugam grisul in ploaie si amestecam sa nu se formeze cocoloase (nu discriminam, dar preferam fara :))
- Adaugam esenta de vanilie si fierbem pana cand ajunge la consistenta dorita. Eu fierb doar 2 minute, intrucat grisul are acest obicei de a mai absorbi din lichid si dupa ce oprim focul.
- Daca aveti dulceata fara zahar, treaba voastra s-a terminat acum. Daca nu aveti, atunci puneti pe foc niste fructe de padure congelate (in alte scopuri, desigur:)), adaugati indulcitorul si zeama de lamaie si fierbeti la foc mic pana cand se omogenizeaza.
- Turnati grisul in castronele mici, lasati la racit si adaugati dulceata/ sosul de fructe inainte de servire.
Enjoy!