Ceva dulce, Rasfaturi

Mini briose cu portocala si ciocolata

0 comments

Ce ziceti de o reteta de sezon? Mi-a fost teama sa o incerc, intrucat se folosesc portocale intregi, cu tot cu coaja, dar a iesit ceva de vis.

Gust intens de portocala “stins” cu ciocolata neagra din belsug, textura umeda si moale…..o Ne-bu-ni-e!!!

Ingrediente:

  • 2 portocale medii-mari sau 3 mici
  • 250 gr zahar
  • 6 oua
  • 250 gr faina de migdale
  • 4 gr praf de copt
  • amestec condimente turta dulce (optional)
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 150 gr frisca neindulcita (La Dorna)

Mod de preparare:

  1. Spalam portocalele cu apa si bicarbonat sau cumparam direct portocale bio.๐Ÿ˜
  2. Le fierbem รฎntregi pana devin foarte moi.
  3. Le taiem bucatele si le dam la blender (cu tot cu coaja, dar fara seminte), pana obtinem un piure.
  4. Intr-un castron, amestecam faina de migdale, zaharul, praful de copt si mirodeniile daca folosim.
  5. In vasul de la mixer batem ouale cu un praf de sare.
  6. Adaugam, alternativ, amestecul de faina si piureul de portocale, mixand in continuu pana se omogenizeaza.
  7. Punem compozitia in forme mici de briose (recomand de silicon).
  8. Coacem in cuptorul preincalzit la 165 grade timp de 25 minute sau pana devin aurii pe margini (testam si cu scobitoarea, dar vedeti ca nu trebuie sa iasa 100% curata).
  9. Le punem la racit pe gratarul cuptor ului, pentru a fi decorate cu ganaj.
  10. Pentru ganaj topim ciocolata pe baie de aburi si adaugam peste ea frisca fierbinte. Omogenizam.
  11. Amestecul obtinut se lasa putin la racit pentru a se mai intari, apoi il intindem pe briose cu o spatula, in strat generos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*