Ce ziceti de o reteta de sezon? Mi-a fost teama sa o incerc, intrucat se folosesc portocale intregi, cu tot cu coaja, dar a iesit ceva de vis.
Gust intens de portocala “stins” cu ciocolata neagra din belsug, textura umeda si moale…..o Ne-bu-ni-e!!!
Ingrediente:
- 2 portocale medii-mari sau 3 mici
- 250 gr zahar
- 6 oua
- 250 gr faina de migdale
- 4 gr praf de copt
- amestec condimente turta dulce (optional)
- 150 gr ciocolata neagra
- 150 gr frisca neindulcita (La Dorna)
Mod de preparare:
- Spalam portocalele cu apa si bicarbonat sau cumparam direct portocale bio.😁
- Le fierbem întregi pana devin foarte moi.
- Le taiem bucatele si le dam la blender (cu tot cu coaja, dar fara seminte), pana obtinem un piure.
- Intr-un castron, amestecam faina de migdale, zaharul, praful de copt si mirodeniile daca folosim.
- In vasul de la mixer batem ouale cu un praf de sare.
- Adaugam, alternativ, amestecul de faina si piureul de portocale, mixand in continuu pana se omogenizeaza.
- Punem compozitia in forme mici de briose (recomand de silicon).
- Coacem in cuptorul preincalzit la 165 grade timp de 25 minute sau pana devin aurii pe margini (testam si cu scobitoarea, dar vedeti ca nu trebuie sa iasa 100% curata).
- Le punem la racit pe gratarul cuptor ului, pentru a fi decorate cu ganaj.
- Pentru ganaj topim ciocolata pe baie de aburi si adaugam peste ea frisca fierbinte. Omogenizam.
- Amestecul obtinut se lasa putin la racit pentru a se mai intari, apoi il intindem pe briose cu o spatula, in strat generos.