N-ati zice ca e pe lista voastra o prajitura cu ulei de masline, asa-i? Va inteleg.
Mi-a placut prea mult denumirea in engleza ca sa nu incerc reteta, asa ca..iata bunatatea de azi. Ma stiti ca nu pun decat retetele care imi plac mie, da? 🍊🍰
Ingrediente:
- 160 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 190 gr ulei de masline
- 60 ml suc de portocala (zeama de la o portocala)
- 3 oua mari la temperatura camerei
- coaja razuita de la o portocala
- 150 gr zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Intr-un castron amesteca ingredientele uscate.
- In alt vas amestecam cu un tel uleiul cu sucul de portocale.
- Batem cele 3 oua, coaja de portocale si zaharul intr-un bol de mixer la viteza mare pana se topeste zaharul si se dubleaza cantitatea.
- Punem treptat ingredientele uscate (faina) si pe cele ude (amestecul cu ulei) si amestecam pentru omogenizare .
- Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 30 minute la 170 de grade.
- Scoatem din cuptor si lasam la racit. Daca vreti, pudrati cu zahar pudra pana sa se raceasca.
Enjoy!