Ceva dulce, Rasfaturi

Olive Oil Orange Cake

0 comments

N-ati zice ca e pe lista voastra o prajitura cu ulei de masline, asa-i? Va inteleg.

Mi-a placut prea mult denumirea in engleza ca sa nu incerc reteta, asa ca..iata bunatatea de azi. Ma stiti ca nu pun decat retetele care imi plac mie, da? 🍊🍰

Ingrediente:

  • 160 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 190 gr ulei de masline
  • 60 ml suc de portocala (zeama de la o portocala)
  • 3 oua mari la temperatura camerei
  • coaja razuita de la o portocala
  • 150 gr zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron amesteca ingredientele uscate.
  2. In alt vas amestecam cu un tel uleiul cu sucul de portocale.
  3. Batem cele 3 oua, coaja de portocale si zaharul intr-un bol de mixer la viteza mare pana se topeste zaharul si se dubleaza cantitatea.
  4. Punem treptat ingredientele uscate (faina) si pe cele ude (amestecul cu ulei) si amestecam pentru omogenizare .
  5. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 30 minute la 170 de grade.
  6. Scoatem din cuptor si lasam la racit. Daca vreti, pudrati cu zahar pudra pana sa se raceasca.

Enjoy!