Baby, Ceva dulce, Rasfaturi, Rontaieli

Banana bread

0 comments

Nu e chiar “bread” ci “muffin”, dar cine se mai uita la detalii cand are de pregatit ceva bun si rapid?

Am facut briosele si cu mai putin zahar si cu sirop de curmale in loc de zahar. Dupa cum va e starea si stocul 😜, faceti ce varianta va place.

Ingrediente:

  • 120g de unt, la temperatura camerei
  • 200g zahar brun
  • 2 oua
  • 250g faina 650
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 banane foarte coapte, pasate
  • 1/2 lingurita sare (optional)
  • 70-100g de nuci
  • esenta de vanilie

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul si sarea.
  2. In vasul unui robot batem untul si zaharul, pana se omogenizeaza cremos.
  3. Adaugam ouale si amestecam din nou.
  4. Punem treptat ingredientele uscate (faina) si amestecam pentru omogenizare.
  5. Adaugam bananele pasate, apoi nucile si amestecam cu o spatula.
  6. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau in forme de briose. Eu am folosit forme de silicon si n-a mai fost nevoie sa fac nimic in plus 💪
  7. Cocaem timp de 50 min-1h (pentru chec) sau 20 min (pentru briose). Pentru ambele, sa fiti siguri: testul cu scobitoarea curata rulz.
  8. Lasam sa se raceascs putin si…. Liber la pofte!

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*