Baby, Ceva dulce

Orez cu lapte

0 comments

Vacanta de vara e sinonima cu vara la bunici, cel putin pentru mine. Plangeam cand ne lasau parintii, plangeam cand veneau sa ne ia 😜

Intre cele 2 episoade, multe amintiri s-au creat. Orez cu lapte e desertul copilariei si, indiferent daca iesea mai zemos sau mai tare, era perfect.

Ingrediente:

  • 200 gr orez cu bob rotund
  • 250 ml apa
  • 750 ml lapte
  • 120 gr zahar fin (optional)
  • vanilie
  • sare (optional)
  • 1 cub mic unt (optional)

Mod de preparare:

  1. Luam o craticoara incapatoare ( avem 1l lichide in total) si punem orezul, vanilia, sarea si apa la fiert, pe foc mediu, amestecand in continuu, sa nu se lipseasca orezul de craticioara (are talentul asta).
  2. Cand orezul a absorbit toata apa, adaugam laptele si dam focul mic. Dap, continuati sa amestecati 😬.
  3. Timpul de fierbere difera de la orez la orez insa, atunci cand vedeti ca boabele au inceput sa se inmoaie, adaugati si zaharul. Daca nu folositi, lasati orezul sa fiarba pana cand e aproape fiert (se mai simte foarte putin tare miezul, dar bobul e moale) .
  4. Opriti focul, puneti cubuletul de unt si acoperiti cu un capac, pentru 5 min. Nu va speriati ca e mult lichid. Cele 5 min fac minuni.
  5. Serviti cald, cu dulceata deasupra sau cu putina scortisoara.
  6. Eu am ales sa nu pun zahar in orez, ca sa ma bucur de multa dulceata 😜.

Enjoy!