Ceva dulce, Rasfaturi

Pavlova aniversara

0 comments

Reteta asta, cu numarul 100, este dedicata Frumusicai, cea fara de care nu as fi descoperit cat de usor e sa gatesti si fara de care blogul acesta n- ar fi existat.

Sunt 100 de retete pe care nu m-as fi gandit ca le pot face vreodata, 100 de retete care fac viata mai usoara si alunga dilemele “noi ce mancam?”, “eu ce mai gatesc azi?”.

Sa va fie bine, sa va bucurati de acest desert fabulos de oricate ori simtiti nevoia sa va bucurati sufletul. Asa cum face Frumusica mea ❤️

Ingrediente:

    Bezea:

  • 3 albusuri (100 gr)
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • esenta de vanilie
  • sare
  • Crema:

  • 400 gr mascarpone
  • 300 ml frisca lichida neindulcita
  • 150 gr zahar pudra
  • vanilie
  • Decor:

  • fructe proaspete

Mod de preparare:

  1. In vasul mixerului punem albusurile si 50 gr zahar si mixam pana incepe sa capete consistenta de spuma. Adaugam apoi, in 2 transe, zaharul ramas si batem pana cand obtinem o bezea densa si lucioasa.
  2. Adaugam restul ingredientelor (zeama lamaie, amidon, vanilie, sare ) si mai mixam 1 minut, pentru omogenizare.
  3. Incalzim cuptorul la 130 grade si coacem timp de 90 minute. Nu e nevoie de forma de copt sau cerc. Intindeti frumos pe hartie de copt, cu o lingua sau spatula.
  4. Lasam blatul in cuptor inca 30 minute, cu focul stins.
  5. Pentru crema, punem toate ingredientele in vasul mixerului si mixam pana cand obtinem consistenta dorita. Mie nu imi place nici foarte cremoasa, nici super batuta (ca frisca standard). Sa fie cremoasa, dar ferma 😉
  6. Crema se pune cu un posh sau intinsa cu spatula, in functie de cum va doriti sa arate tortul la final. Musai insa sa o puneti cu 2-3 ore inainte de servire, astfel incat bezeaua sa apuce sa se umezeasca putin, dar sa ramana si crocanta. Ca doar asta e tot farmecul.
  7. Decorati cu fructe proaspete de sezon si bucurati-va de cea mai buna Pavlova mancata vreodata!

Tips& tricks:

🔹Bateti albusurile reci, de la frigider.

🔹Pastrati blatul de bezea intr-o cutie bine inchisa, daca nu aveti timp sa il folositi a doua zi.

🔹O bezea perfecta e crocanta la exterior si moale in interior.

🔹Fiecare cuptor coace in ritmul lui. Trebuie doar sa il gasiti.

🔹Bezeaua mai degraba se usuca, decat se coace. Puteti incerca si varianta de 100grade cu 100 minute (standardul pt bezele individuale mici) si mai cresteti timpul daca nu s-a uscat inca.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*