Rasfaturi

Panna cotta cu ciocolata

0 comments

Cand era mic, Victor pregatea panna cotta din nisip pentru toate bonele din parc. Asa il tine minte toata lumea ?

Pentru el, dar si pentru ca aveam niste lapte in plus ?, am pregatit o minunatie de Panna cotta, de la Hadean citire (nah, stiti deja slabiciunea mea pentru felul lui de a gati)

E o combinatie minunata de vanilie si ciocolata, cald si rece, fluid si compact, toate invaluite in aroma de scortisoara.

Ingrediente:

  • 300 ml smantana dulce
  • 200 ml lapte integral
  • 120 gr zahar
  • vanilie
  • 6 foi gelatina

Pentru sos:

Ingrediente:

  • 150 ml smantana dulce
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare:

  1. Intr-un castronel mic punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.
  2. Intr-o craticioara punem pe foc mic laptele, smantana si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara a fierbe compozitia (doar cat sa inceapa sa bolboroseasca pe margini/atinga punctul de fierbere) .
  3. Oprim focul si adaugam gelatina, amestecand putin pentru a se dizolva.
  4. Turnam compozitia in pahare si dam la rece cateva ore sau peste noapte.
  5. Daca vreti sa fiti fancy sau aveti timp, puneti cateva pahare in cavitatile unei tavi de briose, in care ati mototolit niste servetele. Obtineti astfel asezarea oblica, de efect, mai ales daca aveti invitati.
  6. Pentru sosul de ciocolata punem smantana si scortisoara intr-un vas, pe foc mic, pana se incalzeste.
  7. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta in bucatele sau tocata grosier, amestecand pana cand o tinem un sos gros, omogen.
  8. Turnam sosul peste Panna cotta si servim inainte de racirea acestuia.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*