Baby, Mancarica

Paste cu sos de rosii

0 comments

Scriu reteta asta nu pentru continutul in sine, dar pentru ca vreau sa ramana ca idee de cina, pentru cei mici. Pentru ca, pentru mine, cina e masa cea mai problematica. Ne trebuie mancare nu foarte grea, dar suficient de satioasa, nu cu carne, nu cu fructe, dar cu gust 🤞

Ingrediente:

  • 2 cepe mici
  • 2 graunti usturoi
  • 30 ml ulei masline
  • 400 gr pulpa de rosii (1 conserva Cirio)
  • 100 gr paste
  • cascaval ras
  • busuioc frunze (optional)

Mod de preparare:

  1. Tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit/inabusit cu putina apa si ulei, pana cand se inmoaie.
  2. Adaugam frunzele de busuioc tocate si rosiile din conserva, punem capacul si lasam sa scada, la foc mic, amestecand des.
  3. Intre timp, fierbem pastele conform indicatiilor de la producator (eu le las cu 2-3 minute mai mult, sa fiu sigura ca pot fi maruntite cu usurinta)
  4. Le servim calde, cu cascaval ras pe deasupra.

P. S. Daca va ramane sos, il puteti pasta la frigider cateva zile sau il puteti congela.

Enjoy!