Cred ca sunt intr-o perioada proasta, altfel nu imi explic de ce m-am hotarat sa gatesc un preparat pe care nu l-am mancat niciodata si de la care nu am decat lista de ingrediente.
Paranteza: cei de la Salad Revolution au niste produse foarte bune si deosebite. Pollo al forno am vrut sa fac, dupa lista lor. Inchidem paranteza.
Daca nu era Adi, stiu sigur ca sfarseam cu o comanda de pizza, pe ultima suta. Dar, asa, cu tips&tricks de la el, au iesit niste paste peste asteptari.

Ingrediente:
- 250 gr paste (penne)
- 1 piept de pui (250 gr sau pe-acolo)
- 1/2 pahar de vin alb
- 400 ml smantana pentru gatit
- 250 gr mozzarella
- 5 buchetele de broccoli congelat
- ulei de masline
- condimente (usturoi pudra/pisat, oregano, sare, piper)
Mod de preparare:
- Intr-o oala incapatoare punem 2 l apa la fiert cu sare.
- Cand apa fierbe, punem pastele si le fierbem al dente conform instructiunilor de pe pachet.
- In ultimele 2 minute punem si buchetelele de broccoli acolo.
- Punem o tigaie mare pe foc, adaugam uleiul de masline si pieptul de pui taiat fasii (la fel ca pastele) si gatim cam 10 minute.
- Adaugam condimentele si vinul si lasam sa fiarba 3-4 minute pana se evapora alcoolul din vin.
- Adaugam smantana si o parte (cam 150gr) din mozzarella rasa si mai lasam pe foc 2 minute, pana capata consistenta de sos.
- Luam 2 polonice din apa in care au fiert pastele si le adaugam in sos.
- Intr-un vas termorezistent punem pastele si broccoli scurse de apa si le amestecam cu putin ulei de masline.
- Turnam sosul cu bucatile de pui si amestecam usor.
- Adaugam pe deasupra restul de mozarella rasa. Daca vreti, puteti completa cu cascaval ras. Eu n-am facut-o 😁
- Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20 minute sau pana ce cascavalul capata o culoare aurie.
Enjoy!