Azi avem in meniu piure de sfecla. Nu e cine stie ce lucru complicat, of course, dar, recunosc, nici unul pe care l-am mai facut inainte. 😬
Testam combinatii de gusturi, texturi si culori. E vremea lor!

Ingrediente:
- 1 sfecla rosie de marime medie
- 1 morcov mic
- 1/2 cartof dulce
- patrunjel (optional)
- apa
Mod de preparare:
- Spalam foarte bine si apoi curatam de coaja toate legumele.
- Intr-o oala sau cratita, punem apa de vreo 2 degete si apoi sita pentru gatire la aburi (Ikea, 30 lei :)) .
- Taiem legumele cubulete (sfecla in cubulete mai mici decat restul, pentru ca se gateste mai greu) si le punem in sita.
- Punem capacul la oala si lasam sa se gateasca/inmoaie, verificand textura din cand in cand, cu o furculita.
- Scoatem si pasam cu furculita, fara a insista prea mult. Nu vrem un piure foarte fin, ca doar avem bebelusi indemanatici 😉.
- Pentru a obtine consistenta dorita, mai puteti adauga cateva linguri de apa din oala.
- La final adaugam patrunjel tocat.
P. S. Ce ramane de la bebe, puteti servi a doua zi, cu branzica de casa. Reteta aici https://gatituleusor.ro/branzica-de-casa/
Enjoy!