Baby

Piure de sfecla

0 comments

Azi avem in meniu piure de sfecla. Nu e cine stie ce lucru complicat, of course, dar, recunosc, nici unul pe care l-am mai facut inainte. 😬

Testam combinatii de gusturi, texturi si culori. E vremea lor!

Ingrediente:

  • 1 sfecla rosie de marime medie
  • 1 morcov mic
  • 1/2 cartof dulce
  • patrunjel (optional)
  • apa

Mod de preparare:

  1. Spalam foarte bine si apoi curatam de coaja toate legumele.
  2. Intr-o oala sau cratita, punem apa de vreo 2 degete si apoi sita pentru gatire la aburi (Ikea, 30 lei :)) .
  3. Taiem legumele cubulete (sfecla in cubulete mai mici decat restul, pentru ca se gateste mai greu) si le punem in sita.
  4. Punem capacul la oala si lasam sa se gateasca/inmoaie, verificand textura din cand in cand, cu o furculita. 
  5. Scoatem si pasam cu furculita, fara a insista prea mult. Nu vrem un piure foarte fin, ca doar avem bebelusi indemanatici 😉. 
  6. Pentru a obtine consistenta dorita, mai puteti adauga cateva linguri de apa din oala.
  7. La final adaugam patrunjel tocat.

P. S. Ce ramane de la bebe, puteti servi a doua zi, cu branzica de casa. Reteta aici https://gatituleusor.ro/branzica-de-casa/

Enjoy!