Baby, Rontaieli

Clatite cu banane

0 comments

Pare ca sunt setata pe clatite zilele astea, dar cred ca e din cauza ca imi doresc sa ofer copiilor un mic dejun cat mai variat si sanatos.
Clatitele cu banane au avut un real succes in randul lor (le-am dat gata pe fetele vecinilor 😜) si nu doar pentru ca erau mici si dragalase, ci si pentru ca sunt foarte gustoase.

Ingrediente:

  • 60g fulgi de ovaz fini/maruntiti
  • 60g faina
  • 1 banana
  • 1 ou
  • 120ml lapte
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare:

  1. Am pus intr-un castron oul pe care l-am batut cu furculita putin, cat sa se amestece albusul cu galbenusul.
  2. Adaugam apoi faina, fulgii si laptele si amestecam pana cand se omogenizeaza.
  3. Separat, in alt castron, zdrobim banana cu furculita. 
  4. Adaugam banana si scortisoara in restul ingredientelor si amestecam. 
  5. Punem o tigaie antiaderenta la incins si, cu o lingura, turnam cate putina compozitie in gramajoare mici, mici. E o compozitie destul de groasa si nu se imprastie usor.
  6. Cand incep sa se formeze bule in aluat, intoarcem micuteniile. Eu am folosit o furculita de fondue #aristocrati 😂
  7. Le mai lasam pe foc putin si apoi le dam la liber, pentru pofticiosi.

P. S. Noi le-am servit cu gem de caise si iaurt bio de la Monor.
P. S. Pentru Frumusica am rupt bucatele mici si le-am amestecat in iaurtul mic de la Laptaria cu caimac.


Enjoy!