Pare ca sunt setata pe clatite zilele astea, dar cred ca e din cauza ca imi doresc sa ofer copiilor un mic dejun cat mai variat si sanatos.
Clatitele cu banane au avut un real succes in randul lor (le-am dat gata pe fetele vecinilor 😜) si nu doar pentru ca erau mici si dragalase, ci si pentru ca sunt foarte gustoase.

Ingrediente:
- 60g fulgi de ovaz fini/maruntiti
- 60g faina
- 1 banana
- 1 ou
- 120ml lapte
- un praf de scortisoara
Mod de preparare:
- Am pus intr-un castron oul pe care l-am batut cu furculita putin, cat sa se amestece albusul cu galbenusul.
- Adaugam apoi faina, fulgii si laptele si amestecam pana cand se omogenizeaza.
- Separat, in alt castron, zdrobim banana cu furculita.
- Adaugam banana si scortisoara in restul ingredientelor si amestecam.
- Punem o tigaie antiaderenta la incins si, cu o lingura, turnam cate putina compozitie in gramajoare mici, mici. E o compozitie destul de groasa si nu se imprastie usor.
- Cand incep sa se formeze bule in aluat, intoarcem micuteniile. Eu am folosit o furculita de fondue #aristocrati 😂
- Le mai lasam pe foc putin si apoi le dam la liber, pentru pofticiosi.

P. S. Noi le-am servit cu gem de caise si iaurt bio de la Monor.
P. S. Pentru Frumusica am rupt bucatele mici si le-am amestecat in iaurtul mic de la Laptaria cu caimac.
Enjoy!