Baby, Ceva dulce, Rontaieli

Poffertjes – Mini clatite olandeze

0 comments

Si cum stateam eu asa si ma gandeam ca or sa inforeasca 🌷🌷🌷 pe campurile olandeze, mi-am dat seama ca eu, iubitoare de dulciuri si Olanda, nu stiu nimic despre deserturile lor (in afara, desigur, de stroopfwaffles)

Asa ca reteta de azi e una mega cunoscuta la ei acolo…. Un fel de clatite-gogosi, pe limba noastra 😝

Ingrediente:

  • 375ml lapte foarte cald, dar nu fierbinte
  • 7g drojdie instant
  • 280g faina de grau dur (eu am pus tip 650)
  • 1 ou
  • 70g zahar
  • 25g unt moale, pentru uns formele
  • zahar pudra

Mod de preparare:

  1. In bolul mixerului punem faina, zaharul si drojdia, amestecam putin cu un tel si apoi facem o gaura in mijloc.
  2. Turnam laptele cald, adaugam oul, apoi batem cu telul pentru omogenizare.
  3. Acoperim cu un prosop sau folie stretch si lasam la crescut timp de 1 ora, in loc cald. Aluatul ar trebui sa isi dubleze volhmul si sa arate “bubbly” 🙂
  4. Unge formele cu unt topit si turnam compozitie in fiecare cavitate. Puneti cam cat sa fie aproape pline, atunci cand se coc si cresc se fac perfect rotunde.
  5. Dupa 2-3 minute, le scoatem din forme si le pudram cu zahar.
  6. Bune asa fierbinti, bunicele si calde. Nu recomand reci decat, poate, cu ceva gem la mijloc.
  7. Nota: Laptele fierbinte va distruge drojdia, asa ca va rog sa va asigurati ca nu fierbeti laptele in timp ce il incalziti!

    Enjoy!

    Ps. Eu am omis zaharul ca, deh, o iau mai usor cu asta, dar nu va recomand sa faceti si voi la fel, decat daca vreti niste painici pufoase 😜

    P. S. Eu am folosit o forma cu cavitati rotunde. Daca n-o aveti, puteti incerca sa le faceti in forma de waffles sau in tigaie.