Si cum stateam eu asa si ma gandeam ca or sa inforeasca 🌷🌷🌷 pe campurile olandeze, mi-am dat seama ca eu, iubitoare de dulciuri si Olanda, nu stiu nimic despre deserturile lor (in afara, desigur, de stroopfwaffles)
Asa ca reteta de azi e una mega cunoscuta la ei acolo…. Un fel de clatite-gogosi, pe limba noastra 😝

Ingrediente:
- 375ml lapte foarte cald, dar nu fierbinte
- 7g drojdie instant
- 280g faina de grau dur (eu am pus tip 650)
- 1 ou
- 70g zahar
- 25g unt moale, pentru uns formele
- zahar pudra
Mod de preparare:
- In bolul mixerului punem faina, zaharul si drojdia, amestecam putin cu un tel si apoi facem o gaura in mijloc.
- Turnam laptele cald, adaugam oul, apoi batem cu telul pentru omogenizare.
- Acoperim cu un prosop sau folie stretch si lasam la crescut timp de 1 ora, in loc cald. Aluatul ar trebui sa isi dubleze volhmul si sa arate “bubbly” 🙂
- Unge formele cu unt topit si turnam compozitie in fiecare cavitate. Puneti cam cat sa fie aproape pline, atunci cand se coc si cresc se fac perfect rotunde.
- Dupa 2-3 minute, le scoatem din forme si le pudram cu zahar.
- Bune asa fierbinti, bunicele si calde. Nu recomand reci decat, poate, cu ceva gem la mijloc.

Nota: Laptele fierbinte va distruge drojdia, asa ca va rog sa va asigurati ca nu fierbeti laptele in timp ce il incalziti!
Enjoy!
Ps. Eu am omis zaharul ca, deh, o iau mai usor cu asta, dar nu va recomand sa faceti si voi la fel, decat daca vreti niste painici pufoase 😜
P. S. Eu am folosit o forma cu cavitati rotunde. Daca n-o aveti, puteti incerca sa le faceti in forma de waffles sau in tigaie.