La cat de bine ati inceput sa ma cunoasteti, mai are rost sa va spun ca m-a atras in primul rand numele prajiturii?😝
Reteta e mai simpla decat operatia de inmultire in sine, pentru ca presupune 4 ingrediente (oua, zahar, faina si unt) in cantitati egale. Cheia succesului sta in cantitatea de oua. 4 oua, de ex, ar trebui sa cantareasca 200 gr. Prin urmare, puneti apoi cate 200gr din fiecare ingredient. Daca vor cantari 194 gr, aia e😬. Puneti cate 194gr din faina, unt si zahar.
Hai ca e simplu, o sa vedeti.
Ingrediente:
- 200 gr faina 650
- 200 gr oua
- 200 gr unt 82% grasime (la temperatura camerei)
- 200 gr zahar
- 10 gr praf de copt
- 200 gr fructe confiate (optional)
- ciocolata neagra, nuci, stafide (optional)
Mod de preparare:
- In vasul mixerului batem spuma ouale si zaharul tos, la viteza mare, timp de 8-10 minute sau pana isi dubleaza volumul si devin albicioase.
- Adaugam untul topit si amestecam bine.
- Adaugam apoi faina, cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam usor, pentru omogenizare.
- La final adaugam fructele uscate, ciocolata rasa, nucile, stafidele sau ce vreti sa mai folositi. Noi am mers doar pe ciocolata rasa, la indicatiile copilului😬.
- Punem compozitia in vas de yena sau tava de copt rotunda tapetata cu hartie de copt (20-22cm diametru).
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-40 minute sau pana trece testul scobitorii.
P. S. Prajitura asta presupunea si o crema pe deasupra. Eu n-am avut timp de asa ceva, am pus doar niste fulgi de migdale. Daca totusi vreti sa fiti fancy pana la capat, atunci spumati la mixer 250 gr mascarpone cu 80 gr zahar si adaugati putina coaja de portocala/lamaie. Puneti peste prajitura rece, da? 😜
Enjoy!