Baby, Mancarica

Ciorba de perisoare

0 comments

Am vazut ca multe mamici, mai ales cele aflat la primul bebe, se intreaba ce sa ii dea sa manance. Raspunsul e simplu: cu mici exceptii (sare, prajeli, zahar), totul e permis. Ba mai mult, si asta imi demonstrez eu in fiecare zi, cel mai simplu e sa manance fix ce mananca si oamenii mari.

Asadar, azi avem ciorba de perisoare ?

Ingrediente:

    Pentru ciorba

  • 1 dovlecel taiat cubulete
  • 1 telina mica taiata cubulete
  • 1 ardei gras taiat cubulete
  • 1 morcov mare taiat cubulete
  • 2 cepe taiate cubulete
  • 3 rosii taiate cubulete(sau din conserva)
  • 1 cub stock de vita
  • patrunjel tocat
  • Pentru perisoare

  • 500 g carne de vita tocata
  • 1 ou
  • putin patrunjel tocat
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • boia dulce
  • piper

Mod de preparare:

  1. Legumele se curata, se spala bine si se taie in cubulete potrivite.
  2. Se pun legumele intr-o oala (exceptie dovlecelul, ardeiul gras si rosiile) , se adauga cubul de stock si 5 litri de apa si se dau la fiert.
  3. Intre timp, facem perisoarele ?. Luam un castron incapator, punem toate ingredientele si le amestecam bine cu mana, pana cand obtinem o compozitie legata.
  4. Din aceasta compozitie, cu mana umezita in putina apa, formam perisoarele, de preferinta cat mai mici, sa poata fi luate în lingura.
  5. Dupa ce s-au fiert legumele (vreo 20 minute), adaugam ardeiul gras si rosiile si lasam la fiert inca vreo 15 minute.
  6. Adaugam si dovlecelul si mai fierbem inca 5 minute.
  7. Punem perisoarele in ciorba cu grija si lasam sa fiarba 20 minute sau pana cand se ridica la suprafata. Nu amestecam in ciorba! Neavand orez riscam sa le sfaramam.
  8. Dupa ce perisoarele s-au fiert, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.

P. S. Daca – i pentru oamenii mari, potriviti de sare de fiecare data cand puneti ciorba in farfurie. Si da, merge bine si cu smantana si ardei iute ?️

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*