Am vazut ca multe mamici, mai ales cele aflat la primul bebe, se intreaba ce sa ii dea sa manance. Raspunsul e simplu: cu mici exceptii (sare, prajeli, zahar), totul e permis. Ba mai mult, si asta imi demonstrez eu in fiecare zi, cel mai simplu e sa manance fix ce mananca si oamenii mari.
Asadar, azi avem ciorba de perisoare ?

Ingrediente:
-
Pentru ciorba
- 1 dovlecel taiat cubulete
- 1 telina mica taiata cubulete
- 1 ardei gras taiat cubulete
- 1 morcov mare taiat cubulete
- 2 cepe taiate cubulete
- 3 rosii taiate cubulete(sau din conserva)
- 1 cub stock de vita
- patrunjel tocat
- 500 g carne de vita tocata
- 1 ou
- putin patrunjel tocat
- 1 ceapa mica tocata marunt
- boia dulce
- piper
Pentru perisoare
Mod de preparare:
- Legumele se curata, se spala bine si se taie in cubulete potrivite.
- Se pun legumele intr-o oala (exceptie dovlecelul, ardeiul gras si rosiile) , se adauga cubul de stock si 5 litri de apa si se dau la fiert.
- Intre timp, facem perisoarele ?. Luam un castron incapator, punem toate ingredientele si le amestecam bine cu mana, pana cand obtinem o compozitie legata.
- Din aceasta compozitie, cu mana umezita in putina apa, formam perisoarele, de preferinta cat mai mici, sa poata fi luate în lingura.
- Dupa ce s-au fiert legumele (vreo 20 minute), adaugam ardeiul gras si rosiile si lasam la fiert inca vreo 15 minute.
- Adaugam si dovlecelul si mai fierbem inca 5 minute.
- Punem perisoarele in ciorba cu grija si lasam sa fiarba 20 minute sau pana cand se ridica la suprafata. Nu amestecam in ciorba! Neavand orez riscam sa le sfaramam.
- Dupa ce perisoarele s-au fiert, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
P. S. Daca – i pentru oamenii mari, potriviti de sare de fiecare data cand puneti ciorba in farfurie. Si da, merge bine si cu smantana si ardei iute ?️
Enjoy!