Mancarica

Vinete saganaki la cuptor

0 comments

Unii oameni se intorc din vacanta cu magneti. Altii doar cu amintiri :). Eu ma intorc cu pofta si dor de bucataria locala. Si, daca vorbim de Grecia, atunci, inevitabil, vinetele coapte sunt pe lista.

Reteta de azi nu e deloc complicata, e simpla si gustoasa, perfecta pentru o cina de vara torida.

Ingrediente:

  • 2 vinete taiate in 2, pe lungime
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g branza feta
  • 50 g ulei de masline
  • 400 g rosii taiate fin
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 200g apa
  • sare, piper, patrunjel

Mod de preparare:

  1. Incalzim cuptorul la 190 grade, functia cu ventilatie.
  2. Taiem vinetele pe din 2 si le crestam miezul cu cutitul, in zig-zag, avand grija sa nu taiem si coaja.
  3. Stropim cu ulei de masline, asezonam cu sare si piper si le punem in tava de copt cu fata crestata in jos. Coacem 40-50 minute, pana cand sunt moi.
  4. Intr-o tigaie la foc mediu, punem uleiul, sotam usturoiul 1 minut si apoi adaugam sosul de rosii, sarea, piperul, mierea, otetul balsamic si oregano.
  5. Adaugam apa si fierbem pana cand sosul s-a ingrosat.
  6. In tava de copt, intoarcem vinetele cu fata in sus, adaugam sosul peste ele, punem feta zdrobita si mai dam la cuptor pentru inca 15 minute.
  7. Servim calde, cu patrunjel proaspat pe deasupra.
  8. Pofta buna!