Unii oameni se intorc din vacanta cu magneti. Altii doar cu amintiri :). Eu ma intorc cu pofta si dor de bucataria locala. Si, daca vorbim de Grecia, atunci, inevitabil, vinetele coapte sunt pe lista.
Reteta de azi nu e deloc complicata, e simpla si gustoasa, perfecta pentru o cina de vara torida.

Ingrediente:
- 2 vinete taiate in 2, pe lungime
- 4 linguri ulei de masline
- 200 g branza feta
- 50 g ulei de masline
- 400 g rosii taiate fin
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita miere
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingurita oregano uscat
- 200g apa
- sare, piper, patrunjel
Mod de preparare:
- Incalzim cuptorul la 190 grade, functia cu ventilatie.
- Taiem vinetele pe din 2 si le crestam miezul cu cutitul, in zig-zag, avand grija sa nu taiem si coaja.
- Stropim cu ulei de masline, asezonam cu sare si piper si le punem in tava de copt cu fata crestata in jos. Coacem 40-50 minute, pana cand sunt moi.
- Intr-o tigaie la foc mediu, punem uleiul, sotam usturoiul 1 minut si apoi adaugam sosul de rosii, sarea, piperul, mierea, otetul balsamic si oregano.
- Adaugam apa si fierbem pana cand sosul s-a ingrosat.
- In tava de copt, intoarcem vinetele cu fata in sus, adaugam sosul peste ele, punem feta zdrobita si mai dam la cuptor pentru inca 15 minute.
- Servim calde, cu patrunjel proaspat pe deasupra.

Pofta buna!