Rasfaturi

Tort cu mousse de capsuni

0 comments

Cand te apuca frenezia si cumperi mai multe capsuni decat poti duce, trebuie sa te mobilizezi rapid si sa gasesti un desert fabulos in care sa pui in valoare surplusul…

Ma rog, cam despre asta a fost vorba cand am dat peste reteta Prajiturelei. Love at first sight, apoi love at first bite.

Hai ca azi sunt pusa pe scris compuneri si nu e cazul sa va plictisesc. Doar atat mai spun: e o reteta lunga, dar usor de facut.

Si merita! 😉

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 70 g faina
  • 20 g cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • sare
  • 400 g fructe congelate (eu am folosit capsuni)
  • 300 g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 100 ml apa rece

Mod de preparare:

  1. Batem ouale spuma impreuna cu zaharul
  2. Adaugam apoi uleiul si amestecam.
  3. Cernem peste oua faina, cacaoa, sarea si praful de copt.
  4. Amestecam totul usor cu miscari ample, de jos in sus, pentru a pastra consistenta.
  5. Cu ajutorul unei spatule intidem blatul pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute.
  7. Pentru mousse, punem gelatina la hidratat intr-un bol cu 100 ml apa rece.
  8. Punem intr-o cratita, la foc mediu, capsunile cu zaharul si le lasam pana se topeste zaharul si dau un clocot (fierb cu bule timp de 30 secunde).
  9. Oprim focul, punem compozitia in vasul de la blender si o mixam.
  10. Trecem amestecul printr-o sita pentru a elimina semintele.
  11. Punem inapoi in cratita, apoi pe foc pana se incalzeste/ pana ies aburi, fara a o fierbe.
  12. Luam de pe foc, adaugam gelatina si amestecam bine 2-3 minute, pana se topeste gelatina.
  13. Lasam sa se raceasca bine, amestecand ocazional.
  14. Batem frisca doar cand s-a racit compozitia.
  15. Amestecam 3-4 linguri de frisca cu compozitia cu capsuni, pentru a ne fi mai usor sa amestecam toata cantitatea.
  16. Punem amestecul rezultat peste frisca si incorporam usor, cu o spatula, pana obtinem o compozitie omogena, dar aerata.
  17. Montajul se face intr-un inel de tort imbracat pe interior cu folie (acetofan sau alimentara). Punem blatul, apoi compozitia si nivelam cu o spatula.
  18. Dam la rece cateva ore bune, ideal peste noapte.
  19. Decorarea se poate face cu ciocolata topita, flori comestibile, fructe proaspete. Sau combinari de N luate cate K 😜

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*