Acum 8 ani, cand am mai trecut printr-o diversificare (varianta clasica atunci), faceam branzica de casa cu calciu lactic sau zeama de lamaie.
Acum am o varianta mai buna: lapte si iaurt gras. Tot 2 ingrediente, dar un rezultat mai bun, mai cremos.😉

Ingrediente:
- 250 ml lapte 3.8% grasime (Laptaria cu caimac)
- 3 linguri mari de iaurt gras (Laptaria cu caimac)
Mod de preparare:
- Intr-un ibric amestecam laptele cu iaurtul.
- Punem pe foc si amestecam cu o lingura sau tel, pana cand incepe sa se separe zerul.
- Luam de pe foc si strecuram amestecul printr-o strecuratoare mediu de fina.
- Rezultatul (partea compacta) il depozitam intr-un recipient inchis ermetic si il pastram la frigider cateva zile (2-3,nu mai mult)
Se poate combina cu legume (piureuri, broccoli, etc) sau cu fructe (Mar, para, etc).
Enjoy!