Rasfaturi

Inghetata de mango

1 comment

In vara asta mi- am propus sa mananc multa inghetata. Si pepene. Si cirese. Si Pavlova… Hmm.. O sa am o vara frumoasa ?

Azi avem o super reteta de inghetata, dar, mai important decat atat, e ca avem o super baza de inghetata. Practic, pornind de la ea, faceti ce combinatii doriti.

Pentru ca baietii mei sunt fani inghetata de mango, prima reteta din categoria #gelatoartigianale este de mango.

Ingrediente:

  • 1l lapte integral
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g zahar
  • 150 g galbenusuri
  • piure de mango Boiron

Mod de preparare:

  1. In vasul de la blender punem toate ingredientele si amestecam pana la omogenizarea lor, respectiv pana cand se topeste zaharul.
  2. Mutam compozitia intr-o oala incapatoare, pe care o asezam cu fundul intr-o alta oala cu apa calda (fara sa atinga apa), tinuta la foc mic, fara sa dea in clocot (Bain Marie)
  3. Cu un tel amesteca continuu in compozitie, cam 25 minute, pana cand aceasta atinge 72-74 grade.
  4. Cand s-a atins temperatura, punem oala cu compozitie (oala, nu compozitia ?) intr-un vas cu apa rece si gheata. In felul acesta o pasteurizam.
  5. Baza de inghetata se da la rece peste noapte, apoi se aromatizeaza dupa preferinte.
  6. Pentru inghetata de mango, in vasul de la blender amestecam 400g piure de mango cu 900g baza.
  7. Mutam amestecul in vasul /aparatul de inghetata si amestecam pana cand compozitia devine cremoasa.
  8. Servim pe loc sau o transferam in casolete si/sau forme de inghetata.
  9. Dam la rece cateva ore si apoi…mai facem o serie ?

Enjoy!

One Comment

  1. Pingback: Ciocolata. Fistic. Inghetata – Gatitul e usor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*