In vara asta mi- am propus sa mananc multa inghetata. Si pepene. Si cirese. Si Pavlova… Hmm.. O sa am o vara frumoasa ?
Azi avem o super reteta de inghetata, dar, mai important decat atat, e ca avem o super baza de inghetata. Practic, pornind de la ea, faceti ce combinatii doriti.
Pentru ca baietii mei sunt fani inghetata de mango, prima reteta din categoria #gelatoartigianale este de mango.

Ingrediente:
- 1l lapte integral
- 100 ml frisca lichida
- 300 g zahar
- 150 g galbenusuri
- piure de mango Boiron
Mod de preparare:
- In vasul de la blender punem toate ingredientele si amestecam pana la omogenizarea lor, respectiv pana cand se topeste zaharul.
- Mutam compozitia intr-o oala incapatoare, pe care o asezam cu fundul intr-o alta oala cu apa calda (fara sa atinga apa), tinuta la foc mic, fara sa dea in clocot (Bain Marie)
- Cu un tel amesteca continuu in compozitie, cam 25 minute, pana cand aceasta atinge 72-74 grade.
- Cand s-a atins temperatura, punem oala cu compozitie (oala, nu compozitia ?) intr-un vas cu apa rece si gheata. In felul acesta o pasteurizam.
- Baza de inghetata se da la rece peste noapte, apoi se aromatizeaza dupa preferinte.
- Pentru inghetata de mango, in vasul de la blender amestecam 400g piure de mango cu 900g baza.
- Mutam amestecul in vasul /aparatul de inghetata si amestecam pana cand compozitia devine cremoasa.
- Servim pe loc sau o transferam in casolete si/sau forme de inghetata.
- Dam la rece cateva ore si apoi…mai facem o serie ?
Enjoy!
Pingback: Ciocolata. Fistic. Inghetata – Gatitul e usor