Am gasit prin congelator niste piure de dovleac copt si am zis ca trebuie sa il folosesc neaparat intr-o prajitura.
Cautarile m-au dus pe pagina lui chef Hadean unde, nu neaparat reteta in sine m-a atras (desi e mega simplu de pregatit), ci numele propus. L-am preluat si eu, intrucat se potriveste perfect cu textura🤟
E moale, e aerat, e pufos, e aromat. Bun. Bun.

Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 250 gr piure de dovleac
- 6 linguri faina
- 10 gr praf de copt
- seminte de anason (optional)
- seminte de pin (optional)
- frunze de salvie (optional)
Mod de preparare:
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Batem galbenusurile cu 3 linguri de zahar si 1 lingura de ulei pana obtinem o spuma usoara.
- Batem albusurile cu 3 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare.
- Daca n-avem piure de dovleac, amestecam dovleacul ras cu o lingura de zahar, pe foc mic, apoi il lasam la scurs intr-o sita, 30 minute.
- Cu o spatula de silicon amestecam usor spuma de galbenusuri cu cea de albusuri.
- Adaugam faina si praful de copt si omogenizam.
- Punem piureul de dovleac si semintele de anason si mai amestecam putin.
- Turnam compozitia intr-o tava de copt potrivita, tapetata cu hartie de copt.
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 35 minute.
- Dupe ce s-a racit, intoarcem pandispanul invers, astfel incat baza sa fie deasupra. (dovleacul s-a lasat la baza, fiind mai greu).
- Decoram cu seminte de pin si salvie, daca dorim.
Enjoy!