Ceva dulce, Rasfaturi

Bostandispan

0 comments

Am gasit prin congelator niste piure de dovleac copt si am zis ca trebuie sa il folosesc neaparat intr-o prajitura.

Cautarile m-au dus pe pagina lui chef Hadean unde, nu neaparat reteta in sine m-a atras (desi e mega simplu de pregatit), ci numele propus. L-am preluat si eu, intrucat se potriveste perfect cu textura๐ŸคŸ

E moale, e aerat, e pufos, e aromat. Bun. Bun.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 250 gr piure de dovleac
  • 6 linguri faina
  • 10 gr praf de copt
  • seminte de anason (optional)
  • seminte de pin (optional)
  • frunze de salvie (optional)

Mod de preparare:

  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Batem galbenusurile cu 3 linguri de zahar si 1 lingura de ulei pana obtinem o spuma usoara.
  3. Batem albusurile cu 3 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare.
  4. Daca n-avem piure de dovleac, amestecam dovleacul ras cu o lingura de zahar, pe foc mic, apoi il lasam la scurs intr-o sita, 30 minute.
  5. Cu o spatula de silicon amestecam usor spuma de galbenusuri cu cea de albusuri.
  6. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam.
  7. Punem piureul de dovleac si semintele de anason si mai amestecam putin.
  8. Turnam compozitia intr-o tava de copt potrivita, tapetata cu hartie de copt.
  9. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 35 minute.
  10. Dupe ce s-a racit, intoarcem pandispanul invers, astfel incat baza sa fie deasupra. (dovleacul s-a lasat la baza, fiind mai greu).
  11. Decoram cu seminte de pin si salvie, daca dorim.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*