Ceva dulce, Rasfaturi

Flan cu nuca de cocos

0 comments

Daca vi s-a facut brusc pofta de creme brulee, crema de zahar ars si crema catalana, in acelasi timp, atunci aflati ca puteti avea ceva mai bun, chiar la voi in farfurie.🤘

Eu l-am gasit sub denumirea de flan. E un desert atat de fin si de bun, cu un sos de zahar ars dumnezeiesc, incat nu mai aveti nevoie decat de un strop de iubire si gata Dragobetele perfect 😍

Ingrediente:

  • 360 g oua
  • 360 g lapte condensat indulcit (Prodlacta)
  • 480 g lapte de cocos (3cutii mici Shan’Shi)
  • 150 g smantana pentru frisca
  • 220 g zahar alb
  • 85 g apa
  • vanilie
  • sare

Mod de preparare:

  1. Punem 8 vase ramekin in tava adanca de la cuptor (flanul va fi gatit pe bain marie)
  2. Punem intr-o craticioara apa si zaharul, pe foc mediu.
  3. Spalam peretii vasului cu o pensula inmuiata in apa rece, pentru a preveni cristalizarea zaharului.
  4. Fierbem pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze si are o culoare aurie.
  5. Luam de pe foc si turnam zaharul topit in fiecare ramekin, miscand rapid fiecare vas pentru a acoperi fundul si peretii cu zahar topit.
  6. Intr-un bol, mixam ouale, laptele condensat, laptele de cocos, smantana, vanilia si sarea.
  7. Trecem amestecul printr-o sita fina pentru a inlatura eventualele firicele de ou. Nu sariti peste acest pas si o sa va multumiti la final 😎
  8. Distribuim egal compozitia in formele tapetate cu zahar caramelizat.
  9. Turnam apa fierbinte in tava in care am pus formele ramekin, in jurul lor, cu atentie.
  10. Coacem in cuptorul preincalzit la 165 grade timp de 35 minute.
  11. LASAM LA RACIT pe gratarul cuptorului. Am scris cu majuscule pentru ca e greu rau sa astepti atata, langa ele…..
  12. Rasturnam cu grija fiecare flan pe cate o farfurie.
  13. Decoram cu fulgi de cocos.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*