Daca vi s-a facut brusc pofta de creme brulee, crema de zahar ars si crema catalana, in acelasi timp, atunci aflati ca puteti avea ceva mai bun, chiar la voi in farfurie.🤘
Eu l-am gasit sub denumirea de flan. E un desert atat de fin si de bun, cu un sos de zahar ars dumnezeiesc, incat nu mai aveti nevoie decat de un strop de iubire si gata Dragobetele perfect 😍
Ingrediente:
- 360 g oua
- 360 g lapte condensat indulcit (Prodlacta)
- 480 g lapte de cocos (3cutii mici Shan’Shi)
- 150 g smantana pentru frisca
- 220 g zahar alb
- 85 g apa
- vanilie
- sare
Mod de preparare:
- Punem 8 vase ramekin in tava adanca de la cuptor (flanul va fi gatit pe bain marie)
- Punem intr-o craticioara apa si zaharul, pe foc mediu.
- Spalam peretii vasului cu o pensula inmuiata in apa rece, pentru a preveni cristalizarea zaharului.
- Fierbem pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze si are o culoare aurie.
- Luam de pe foc si turnam zaharul topit in fiecare ramekin, miscand rapid fiecare vas pentru a acoperi fundul si peretii cu zahar topit.
- Intr-un bol, mixam ouale, laptele condensat, laptele de cocos, smantana, vanilia si sarea.
- Trecem amestecul printr-o sita fina pentru a inlatura eventualele firicele de ou. Nu sariti peste acest pas si o sa va multumiti la final 😎
- Distribuim egal compozitia in formele tapetate cu zahar caramelizat.
- Turnam apa fierbinte in tava in care am pus formele ramekin, in jurul lor, cu atentie.
- Coacem in cuptorul preincalzit la 165 grade timp de 35 minute.
- LASAM LA RACIT pe gratarul cuptorului. Am scris cu majuscule pentru ca e greu rau sa astepti atata, langa ele…..
- Rasturnam cu grija fiecare flan pe cate o farfurie.
- Decoram cu fulgi de cocos.
Enjoy!