Uncategorized

Chiftele la cuptor

0 comments

Nu sunt neaparat fan chiftele, dar imi plac pentru ca le poti manca in mai multe combinatii.

Am ales o reteta cu carne de vita si au iesit surprinzator de moi. Gatite la cuptor si deci si (deloc surprinzator) sanatoase😛

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de vita
  • 2 felii de paine
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 2 lingurite pasta de tomate
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingura patrunjel verde tocat fin
  • piper

Mod de preparare:

  1. Inmuiem feliile de paine in apa.
  2. Amestecam carnea tocata cu restul ingredientelor (oul, ceapa tocata marunt, painea stoarsa bine de apa, usturoiul zdrobit, pasta de tomate si condimentele ).
  3. Ne ungem mainile cu putin ulei de masline si formam chiftele sub forma de bile, pe care le apatizam usor.
  4. Asezam chiftelele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.

Enjoy!