Nu sunt neaparat fan chiftele, dar imi plac pentru ca le poti manca in mai multe combinatii.
Am ales o reteta cu carne de vita si au iesit surprinzator de moi. Gatite la cuptor si deci si (deloc surprinzator) sanatoase😛
Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 2 felii de paine
- 1 ou
- 1 ceapa mica
- 3 catei usturoi
- 2 lingurite pasta de tomate
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1 lingura patrunjel verde tocat fin
- piper
Mod de preparare:
- Inmuiem feliile de paine in apa.
- Amestecam carnea tocata cu restul ingredientelor (oul, ceapa tocata marunt, painea stoarsa bine de apa, usturoiul zdrobit, pasta de tomate si condimentele ).
- Ne ungem mainile cu putin ulei de masline si formam chiftele sub forma de bile, pe care le apatizam usor.
- Asezam chiftelele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
Enjoy!