Ceva dulce, Rontaieli

Briose cu banane si afine

0 comments

De cand cu Frumusica, rar pregatesc ceva care sa imi ia mai mult de 30 minute.
Iar cand poftele sunt pofte si nu scapi de ele, te adaptezi si faci ce trebuie 😁
Am zis-o eu pe ocolite asa, dar sper ca e clar ca reteta de azi se face super repede si usor. Mai adaug si ca este fara zahar si va invit sa o incercati.

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50g indulcitor Green Sugar
  • 50g fulgi fini de ovaz, plus 1 lingura pentru topping
  • 2 banane coapte
  • 285ml lapte batut/iaurt de baut
  • 5 linguri ulei (de masline)
  • 2 albusuri
  • 150g afine

Mod de preparare:

  1. Pornim cuptorul si il setam la 180 grade.
  2. In vasul robotului punem bananele, albusurile, uleiul si iaurtul si pulsam pana cand obtinem un amestec omogen.
  3. In vasul mixerului punem faina, fulgii de ovaz, indulcitorul si bicarbonatul si mixam foarte putin, cat sa se amestece ingredientele. Daca nu aveti fulgi de ovaz fini, maruntiti-i la robot si apoi ii amestecati cu faina.
  4. Punem amestecul cu banane in cel de faina si amestecam cu o spatula, pana cand se omogenizeaza. Nu insistati cu amesteca lrea, chiar daca aspectul va fi unul zgrunturos. E ok asa 😉
  5. Adaugam afinele si mai amestecam de 2-3 ori.
  6. Tapetam o tava de 12 briose cu chese (hartie de briose).
  7. Turnam compozitia in fiecare chesa, in mod egal (vor fi aproape pline).
  8. Presaram pe deasupra fulgii de ovaz pastrati.
  9. Dam la cuptor timp de 18-20 minute sau pana cand devin aurii.
  10. Le mai lasam 5 minute sa se raceasca in tava, apoi le scoatem pe un gratar sa se raceasca complet.

P. S. Le puteti pasta intr-un recipient inchis ermetic vreo 3 zile sau le puteti congela maxim 1 luna.

Enjoy!