Tiramisu, ca si Pavlova, se mananca pana se termina ?
Reteta este pentru o portie generoasa din care pot manca linistit 15 persoane sau, ca in cazul nostru, 4 persoane de mai multe ori ?

Ingrediente:
- 48 biscuiți Savoiardi (1 pachet mare)
- 6 galbenusuri
- 240 g zahar
- esenta de vanilie
- 1200 g mascarpone
- 210 ml smantana lichida
- cafea/espresso pt insiropat piscoturi (Caramel Creme Brulee de la Nespresso works perfect)
- cacao
- lichior de cafea/ coniac (optional)
Mod de preparare:
- In vasul de la mixer punem galbenusurile, zaharul si vanilia si mixam pana se albesc.
- Pana se bat galbenusurile, facem muuulte cafelute (de 40 ml sau cum aveti setat aparatul si cat de intens vreti sa fie gustul). Le facem acum, sa aiba timp sa se raceasca ?
- In bolul de la mixer amestecam, pe viteza mica , mascarpone si smantana lichida.
- Cu o spatula amestecam usor cele 2 compozitii, doar pentru omogenizare (nu mai mult).
- Daca folositi, amestecati lichiorul de cafea/cognac-ul cu espresso.
- Inmuiem piscoturile pe rand si le punem intr-un vas de yena sau in tava.
- Daca doriti extra gust, presarati cacao peste piscoturi, inainte de a pune crema.
- Dupa ce am facut un strat, punem jumatate de crema, apoi iar un strat de piscoturi si restul de crema.
- Presaram (cernem) zahar pudra pe deasupra, cu rolul de a impiedica umiditatea din crema sa ia contact cu stratul final, de cacao.
- Pudram cu cacao in strat suficient cat sa nu se mai vada crema.
- Dam la rece cateva ore si apoi… Sky is the limit ?.
Enjoy!