Daca toata vara am alergat dupa pepeni copti si dulci, incepand cu octombrie incepe goana dupa dovleci. Nici inecaciosi, nici atosi, dulci si cu textura fina…. Complicat, ce sa mai.
Well, primul nu a fost perfect 😁, asa ca l-am bagat imediat in briose.
Varianta baby friendly nu include indulcitor, stafide sau topping. Dar nah, nu avem doar baby in familie, asa ca am facut si o varianta sa multumeasca toata audienta 😉
Reteta originala e de pe mybabyfood.ro, dar ce vedeti poarta propria amprenta. Sa fie bine, ca sa nu fie rau 😀
Ingrediente:
- 150 gr faina
- 100 gr unt moale
- 2 oua mici la temperatura camerei
- 100 gr piure dovleac copt
- 50 gr nuci
- 1/4 pliculet praf de copt
- 2 lingurite Green sugar (optional)
- stafide in rom (optional)
- ciocolata cu lapte (optional)
- mascarpone (optional)
Mod de preparare:
- In vasul de la robot spumam untul moale.
- Adaugam pe rand ouale si piureul de dovleac si mixam pentru omogenizare. E o crema frumoasa, nu-i asa? 😉
- Punem apoi nucile, indulcitorul (daca folosim) si stafidele (daca folosim) si amestecam cu o spatula.
- Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam pentru omogenizare.
- Turnam compozitia in forme de briosa unse cu putin unt sau cu chese in interior .
- Coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit, timp de 25 minute sau pana trec testul scobitorii.
- Le scoatem din forme si le lasam la racit pe un grilaj .
- Pentru crema, topim ciocolata la Bain Marie.
- Amestecam cu mascarpone (neaparat la temperatura camerei), cantitate variabila, in functie de gustul pe care vrem sa il obtinem.
- Cand s-au racit, decoram briosele si servim.
Enjoy!