In navigarile mele neobosite pe internet, am mai gasit o reteta de inghetata delicioasa si usor de facut (v-am zis ca vara asta e a inghetatei, da?).
E suuuuper cremoasa, imi aduce aminte de inghetata turceasca mancata asta vara in vacanta. Se intinde si se topeste… E ceva de n-ai vazut 😝
Nu stiu…. De la voi se vede cat de cremoasa e? Eu nu mai pot fi obiectiva la cat de multa am mancat deja 🙊
Ingrediente:
- 400 ml lapte condensat (Prodlacta)
- 500 ml frisca
- 150 g ciocolata neagra (Callebaut)
- vanilie
Mod de preparare:
- Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un castron.
- Intr-o craticioara, pe foc mic, infierbantam smantana, fara a o da in clocot.
- Turnam smantana fierbinte peste ciocolata si lasam asa, fara sa amestecam, vreo 2 minute.
- Amestecam cu o spatula, pentru omogenizare.
- Adaugam laptele condensat si vanilia si amestecam pentru a obtine un produs omogen.
- Dam la rece pentru 2-3 ore sau peste noapte .
- Scoatem de la congelator vasul masinii de inghetata (sau bolul special de la mixer), si adaugam compozitia.
- Mixam pana cand incepe sa devina cremoasa.
- Transferam in caserole si dam la congelator cateva ore (daca avem rabdare 😬) .
Enjoy!