Ceva dulce, Rasfaturi

Inghetata cremoasa de ciocolata

0 comments

In navigarile mele neobosite pe internet, am mai gasit o reteta de inghetata delicioasa si usor de facut (v-am zis ca vara asta e a inghetatei, da?).

E suuuuper cremoasa, imi aduce aminte de inghetata turceasca mancata asta vara in vacanta. Se intinde si se topeste… E ceva de n-ai vazut 😝

Nu stiu…. De la voi se vede cat de cremoasa e? Eu nu mai pot fi obiectiva la cat de multa am mancat deja 🙊

Ingrediente:

  • 400 ml lapte condensat (Prodlacta)
  • 500 ml frisca
  • 150 g ciocolata neagra (Callebaut)
  • vanilie

Mod de preparare:

  1. Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un castron.
  2. Intr-o craticioara, pe foc mic, infierbantam smantana, fara a o da in clocot.
  3. Turnam smantana fierbinte peste ciocolata si lasam asa, fara sa amestecam, vreo 2 minute.
  4. Amestecam cu o spatula, pentru omogenizare.
  5. Adaugam laptele condensat si vanilia si amestecam pentru a obtine un produs omogen.
  6. Dam la rece pentru 2-3 ore sau peste noapte .
  7. Scoatem de la congelator vasul masinii de inghetata (sau bolul special de la mixer), si adaugam compozitia.
  8. Mixam pana cand incepe sa devina cremoasa.
  9. Transferam in caserole si dam la congelator cateva ore (daca avem rabdare 😬) .

Enjoy!