Reteta de azi e culeasa de pe grupul de FB MyBabyFood si e o varianta super sanatoasa, #farazaharadaugat, care poate fi oferita si copiilor peste 2 ani (daca renuntati la miere, merge si pentru copiii de peste 1 an). Ce sa mai zic de adulti 😂
Nu l-as numi desert, intrucat nu e atat de dulce (asa cum suntem obisnuiti sa mancam), e mai degraba o gustare care te salveaza cand nu stii ce sa ii mai dai copilului sau cand ai manca ceva si nu stii ce 😜

Ingrediente:
- 300 gr faina integrala/ tip 650
- 100 gr unt rece ras
- 125 ml lapte
- 1 ou
- 150-180 gr capsuni taiate in cuburi
- 1.5 lingurita praf de copt
- 0.5 lingurita bicarbonat
- 2-3 linguri miere
- 2 linguri lapte pentru uns
- seminte canepa/susan/mac/fulgi de migdale (optional)
Mod de preparare:
- In vasul de la mixer, amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul.
- Adaugam untul ras si mixam pana obtinem un aluat nisipos.
- Separat, amestecam oul cu laptele si mierea, apoi le rasturnam peste faina.
- Continuam sa amestecam pana cand obtinem un aluat lejer, moale .
- La final, adaugam capsunile si, folosind o spatula, le integram in aluat.
- Asezam aluatul in forma de copt (eu am folosit una de tarta), nivelam si, cu un cutit cu lama data prin faina (sa nu se lipeasca aluatul de ea), taiem aluatul in 8 triunghiuri.
- Ungem pe deasupra cu lapte si apoi presaram semintele (daca folosim).
- Coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 18-20’, pana cand capata culoarea aurie.
Se pot servi calzi sau reci.
Noi ii mancam la micul dejun, cu un pahar de iaurt sau o cana de ceai.
Cred ca ar merge si calzi, cu inghetata de vanilie deasupra. Next time 😉
Enjoy!