A venit vremea sa reluam stilul de viata sanatos, cu fasting si alimentatie low carb. Asa ca e nevoie si de retete, nu? Culese de prin diverse locuri, testate cu familia si recomandate voua.
Si cu ce sa incepem mai bine decat cu o reteta de pizza? Suna incurajator, nu?

Ingrediente:
- 200g mozzarella (fara lactoza, de la Lidl)
- 55g crema de branza (Philadelphia, fara lactoza)
- 95-100g faina de migdale
- 2 oua mici
- 1/2 lingurita guma de xantan (optional)
- topping, la alegere (masline, salam, sunca, rosii, ardei, ciuperci,etc)
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 200 grade.
- Intr-un castron puneti mozzarella si crema de branza si dati la microunde 2 minute, amestecand dupa primul minut.
- Mutati compozitia in vasul mixerului si adaugati ouale si faina.
- Amestecati pentru omogenizare. Ar trebui sa obtineti un aluat putin lipicios.
- Puneti o foaie de hartie de copt in tava cuptorului, rasturnati amestecul si mai puneti o foaie de hartie de copt deasupra.
- Cu un sucitor, intindeti compozitia uniform, forma rotunda sau cum va iese. O sa fie o provocare sa dezlipiti foaia de deasupra, dar nu va lasati ðŸ¤.
- Coaceti la 200 grade pentru 10 minute sau pana s-au rumenit frumos (dar putin) marginile.
- Peste blat intindeti sosul de rosii, apoi adaugati topping-urile preferate .
- Continuati coacerea la 200 grade pentru inca 10-15 minute, in functie de topping, cu grija sa nu ardeti ceva (vorbeste experienta din mine😬).