Reteta asta e despre curaj. Si incredere. Si “think outside the box” cum ar zice corporatista din mine.
Am pregatit un desert cu sfecla rosie, desi nu imi place deloc de ea ? Ce a iesit, insa, mi-a depasit toate asteptarile. Bun rau de tot!
Am vrut sa fac pt Frumusica (baby friendly), dar a sfarsit la cel mare. Si n-am avut eu briose cate ar fi mancat copilul!
Cateodata e bine si sa dam experientele anterioare la o parte si sa alegem noutatea.
Sursa : MyBabyFood.ro
Ingrediente:
- 100 gr sfecla rosie gatita la aburi (fara coaja)
- 150 gr pulpa banane
- 50 gr unt de arahide (Papamigdal)
- 2 oua
- 30 ml ulei presat la rece
- 100 gr faina integrala
- 1/2 lingurita praf de copt
- ciocolata caramel fara zahar (Secretele Ramonei)
- mascarpone
- vermicelli
Mod de preparare:
- In vasul de la robot punem ouale si mixam 2 minute.
- Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.
- Punem apoi sfecla, banana si untul de arahide si amestecam pana obtinem o pasta omogena.
- Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam pentru omogenizare. Vom avea o compozitie roz tare draguta ?.
- Turnam compozitia in forme ramekin unse cu putin unt.
- Coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit, timp de 25 minute sau pana trec testul scobitorii.
- Le scoatem din forme si le lasam la racit pe un grilaj .
- Pentru crema, topim ciocolata la Bain Marie.
- Amestecam cu mascarpone (neaparat la temperatura camerei), cantitate variabila, in functie de gustul pe care vrem sa il obtinem.
- Cand sunt reci briosele, le decoram cu crema caramel si presaram vermicelli (pasul acesta este de evitat pentru varianta baby friendly) .
Eu am ales sa tai briosa in doua, pe orizontala si sa decorez fiecare parte. Deh, pentru mai multa crema?
Enjoy!