Baby, Ceva dulce, Rasfaturi

Briose red velvet cu caramel

0 comments

Reteta asta e despre curaj. Si incredere. Si “think outside the box” cum ar zice corporatista din mine.

Am pregatit un desert cu sfecla rosie, desi nu imi place deloc de ea ? Ce a iesit, insa, mi-a depasit toate asteptarile. Bun rau de tot!

Am vrut sa fac pt Frumusica (baby friendly), dar a sfarsit la cel mare. Si n-am avut eu briose cate ar fi mancat copilul!

Cateodata e bine si sa dam experientele anterioare la o parte si sa alegem noutatea.

Sursa : MyBabyFood.ro

Ingrediente:

  • 100 gr sfecla rosie gatita la aburi (fara coaja)
  • 150 gr pulpa banane
  • 50 gr unt de arahide (Papamigdal)
  • 2 oua
  • 30 ml ulei presat la rece
  • 100 gr faina integrala
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • ciocolata caramel fara zahar (Secretele Ramonei)
  • mascarpone
  • vermicelli

Mod de preparare:

  1. In vasul de la robot punem ouale si mixam 2 minute.
  2. Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.
  3. Punem apoi sfecla, banana si untul de arahide si amestecam pana obtinem o pasta omogena.
  4. Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam pentru omogenizare. Vom avea o compozitie roz tare draguta ?.
  5. Turnam compozitia in forme ramekin unse cu putin unt.
  6. Coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit, timp de 25 minute sau pana trec testul scobitorii.
  7. Le scoatem din forme si le lasam la racit pe un grilaj .
  8. Pentru crema, topim ciocolata la Bain Marie.
  9. Amestecam cu mascarpone (neaparat la temperatura camerei), cantitate variabila, in functie de gustul pe care vrem sa il obtinem.
  10. Cand sunt reci briosele, le decoram cu crema caramel si presaram vermicelli (pasul acesta este de evitat pentru varianta baby friendly) .

Eu am ales sa tai briosa in doua, pe orizontala si sa decorez fiecare parte. Deh, pentru mai multa crema?

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*