Mancarica, Slow cooked

Varza cu afumatura la Crock Pot

0 comments

Daca pofta de mancare ar fi invers proportionala cu caldura de afara, as fi cea mai castigata. Cum insa nu prea are legatura, caut solutii sa scap usor 😋

Am gatit la Crock Pot 4.7L varza proaspata cu afumatura. Bine am facut! Se face intr-un timp mai lung (4ore),dar…unde sa ne grabim pe caldura asta?

Ingrediente:

  • 1 varza mare (2kg)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras galben
  • costite afumate
  • carnati de casa de la garnita (optional)
  • ulei sau untura
  • 500 ml suc de rosii
  • condimente (sare, piper, boia)

Mod de preparare:

  1. Tocam varza si apoi o frecam cu sare, intr-un castron incapator. In felul acesta se inmoaie si isi reduce volumul.
  2. Intr-o tigaie punem la calit in ulei sau untura (eu am folosit untura de la garnita, cu gust usor afumat) ceapa, morcovii si ardeiul, pana s-au inmuiat (vreo 10 min, nu mai mult)
  3. Adaugam afumatura(coaste si carnati) si mai lasam pe foc cateva minute.
  4. In vasul ceramic al oalei punem varza, sucul de rosii, condimentele si compozitia din tigaie si amestecam. Nu adaugam apa, nu e nevoie!
  5. Lasam sa se gateasca 3.5h pe High. Faceti ce vreti in timpul asta, e castigul vostru! 🤟
  6. Dupa cele 3.5h, transferam mancarea intr-un vas care poate fi folosit in cuptor (eu am pus in oala de inox).
  7. Dam la cuptor pentru 30 min, la 200 grade. Acest pas nu este necesar decat daca vreti un gust “ca la mama acasa” .

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*