Rasfaturi

Bombe calorice

0 comments

Vreau sa fie clar de la inceput: reteta asta nu e pentru cei care nu se pot opri din mancat. E adevarat, si eu ma incadrez in categoria asta, dar nah, am avantajul ca eu gatesc ?

Eu le-am gasit sub denumirea de “batoane divine” si am dat dreptate autorului. E divin gustul, nu va mint, un amestec de texturi de n-ai vazut, dar tineti cont ca vi se va face rau daca mancati cat credeti ca puteti duce in mod normal.

Ingrediente:

  • 350 gr biscuiți digestivi mărunțiți fin
  • 200 gr unt topit
  • 150 gr ciocolata tocata mai marunt(eu am pus mix picaturi: neagra si alba)
  • 50 gr fulgi fini de nuca de cocos
  • 100 gr nuca pecan taiata grosier
  • 50 gr unt de arahide Papamigdal (eu am pus de fistic, nu ne place sa il mancam asa simplu ?)
  • 50 gr curmale moi taiate bucatele
  • 400 gr lapte condensat Prodlacta

Mod de preparare:

  1. Daca nu aveti curmale moi, le puneti in apa calda, desfacute de samburi, pana le folositi.
  2. Incalziti untul de arahide cateva zeci de secunde in cuptorul cu microunde, pentru a-l putea intinde mai usor.
  3. Intr-o tava mica (25×29 cm sau intr-o forma de tort rotunda de 26/28cm) punem hartie de copt, apoi turnam untul topit.
  4. Adaugam biscuitii maruntiti si presam usor, cat sa se imbibe cu untul, uniform.
  5. Punem apoi jumatate din laptele condensat, in fir subtire, nefiind nevoie sa intindeti strat, pentru ca se va amesteca singur cu restul ingredientelor.
  6. Adaugam, pe rand, restul ingredientelor, in ce ordine vreti (eu am pus: nuca de cocos, ciocolata, unt de fistic, curmale, nuci pecan) si, la final, restul de lapte condensat.
  7. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 25-30min, respectiv pana cand capata o culoare aramie pe margini.
  8. Se lasa la racit la temperature camerei, cel putin cateva ore, ideal peste noapte. Straturile au nevoie sa se intrepatrunda bine ?
  9. Portionam in patratele mici si servim cu masura.

Ps. In functie de dimensiunea tavii, ajutati cantitatea de biscuiti si unt, astfel incat sa nu aveti un strat prea mare de biscuiti (daca raman uscati se va sfarama batonul) sau prea mult unt (se va scurge din tava)

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*