Baby, Rontaieli

Gogosele cu dovleac copt

0 comments

Sunt bogataaa! Am gasit dovleac dulce, cu gust bun de tot! Se pare ca exista un soi numit Melinda cu care nu dai gres,asa ca am luat 2 dovleci sa verific teoria si da, au avut gust!

Asa ca, dupa o portie zdravana de dovleac copt (servit ca atare, fara miere sau alte nebunii), am folosit resturile pentru a face niste gogosele Frumusicai. Observati cred si voi, o data cu mine, ca am, in ultima vreme, o pasiune pentru waffle, gogosele si briose 🤷‍♀️ #aiae

N-am pus zahar, n-am pus miere. Sunt 100% baby friendly si varianta noastra preferata de cina.

Ingrediente:

  • 100 gr piure dovleac dulce copt
  • 1 ou
  • 100 gr faina integrala
  • 75 ml lapte
  • scortisoara
  • nuci maruntite (optional, pentru topping)
  • miere (optional, pentru topping)

Mod de preparare:

  1. In vasul robotului mixam spuma oul cu piureul de dovleac.
  2. Adaugam restul ingredientelor si le mixam pana cand obtinem o compozitie omogena.
  3. Ungem formele de gogosele cu putin ulei de cocos si coacem conform timpului indicat de producator, respectiv pana devin aurii si pufoase.
  4. Odata coapte, le scoatem cu grija cu o spatula si le servim dupa bunul plac (simple, cu miere, cu nuca, cu miere si nuca, etc).

Enjoy!