Ceva dulce, Rasfaturi, Rontaieli

Cheesecake cu zmeura si crunch

0 comments

Sub sloganul “Love yourself, eat healthy!”, in asteptarea zilei de maine (💕), va propun un desert special: Cheesecake cu zmeura si crunch de alune prajit.

Evident, foarte usor de facut, dar cu gust bun, bun. Fara zahar sau faina, deci si mega sanatos (#lowcarb #keto)
Reteta este luata de pe site ul www.lchf.ro si suna cam asa:

Ingrediente:

  • 50 gr unt nesarat
  • 50 gr migdale
  • 50 gr alune de padure
  • 1/2 lg miere de albine
  • 100 gr zmeura
  • 1/2 lg indulcitor (greensugar)
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca
  • 200 gr crema branza
  • coaja de la jumatate de lamaie (optional)
  • vanilie

Mod de preparare:

  1. Pentru crunch : Migdalele si alunele se maruntesc grosier (tocate cu cutitul).
  2. Intr-o craticioara se topeste untul si se adauga mierea, apoi se amesteca cu nucile.
  3. Se pun la copt la 175 grade Celsius, pentru 10 -15 minute.
  4. Pentru sos: punem zmeura si indulcitorul intr-o craticioara, la foc mic, amestecand pana se obtine un sos mai legat.
  5. Pentru crema: batem frisca si apoi o amestecam cu o spatula cu restul ingredientelor.
  6. Asamblare: se pun straturi alternative in pahare: crunch+ crema+sos.
  7. Dam la rece pentru 1 ora (puneti si un vin pentru desert langa, daca tot sunteti la frigider 😜)

Enjoy!