Sub sloganul “Love yourself, eat healthy!”, in asteptarea zilei de maine (💕), va propun un desert special: Cheesecake cu zmeura si crunch de alune prajit.
Evident, foarte usor de facut, dar cu gust bun, bun. Fara zahar sau faina, deci si mega sanatos (#lowcarb #keto)
Reteta este luata de pe site ul www.lchf.ro si suna cam asa:
Ingrediente:
- 50 gr unt nesarat
- 50 gr migdale
- 50 gr alune de padure
- 1/2 lg miere de albine
- 100 gr zmeura
- 1/2 lg indulcitor (greensugar)
- 100 ml smantana lichida pentru frisca
- 200 gr crema branza
- coaja de la jumatate de lamaie (optional)
- vanilie
Mod de preparare:
- Pentru crunch : Migdalele si alunele se maruntesc grosier (tocate cu cutitul).
- Intr-o craticioara se topeste untul si se adauga mierea, apoi se amesteca cu nucile.
- Se pun la copt la 175 grade Celsius, pentru 10 -15 minute.
- Pentru sos: punem zmeura si indulcitorul intr-o craticioara, la foc mic, amestecand pana se obtine un sos mai legat.
- Pentru crema: batem frisca si apoi o amestecam cu o spatula cu restul ingredientelor.
- Asamblare: se pun straturi alternative in pahare: crunch+ crema+sos.
- Dam la rece pentru 1 ora (puneti si un vin pentru desert langa, daca tot sunteti la frigider 😜)
Enjoy!