Cine ma cunoaste stie ca never ever in my life nu m-am apucat de gatit la 7 dimineata. Well, de cand cu Frumusica, pare ca asta e ora optima pentru a gati π. Si tot de cand cu ea, am descoperit grupul MyBabyFood cu o gramada de retete faine!
Azi facem covrigi cu ricotta, una dintre retetele de acolo. Bine, sa nu intelegeti gresit. Covrigii astia se fac in 30 minuteβ¦ nici macar nu stiu daca se incadreaza la gatit, dar sigur sunt o optiune rapida pentru un mic dejun gustos π
Va recomand sa faceti portie dubla si sa impartiti aluatul in 2, pentru ambele variante (dulce/sarat), pentru ca amandoua sunt la fel de bune.

Ingrediente:
- 180 gr faina + 3-4 linguri pentru pudrat blatul de lucru
- 150 gr iaurt grecesc
- 130 gr branza ricotta
- 1 lingurita praf de copt BIO
- 1 galbenus pentru uns
- seminte pentru topping (dovleac, mac, fulgi migdale, floarea soarelui, etc)
- 6-7 masline verzi (optional)
- 30g stafide(optional)
Mod de preparare:
- Pornim cuptorul si il setam la 200 grade.
- In vasul robotului sau al mixerului, punem toate ingredientele (exceptie semintele si galbenusul) si amestecam pana cand obtinem un aluat care se desprinde de pe peretii vasului, putin lipicios, dar omogen.
- Daca vreti covrigi sarati, tocati marunt maslinele si adaugati-le in aluat. Daca vreti varianta dulce a covrigilor, adaugat stafidele in vas. Mixati putin pentru omogenozare.
- Punem aluatul pe blatul de lucru infainat si il impartim in 6 bile.
- Pentru forma de covrigi, luam bilele pe rand si, cu degetul infainat, facem o gaura in centrul bilei si invartim bila in jurul degetului pana cand obtinem forma de covrig.
- Punem covrigii in tava tapetata cu foaie de copt si ii ungem cu galbenus ( cu iaurt/lapte in caz de alergie la ou).
- Presaram semintele deasupra fiecarui covrig.
- Dam la cuptor timp de 27-28 minute sau pana cand devin aurii.
PS. Eu n-am avut masline verzi si am pus kalamata. Nu ne-a deranjat fix deloc π
Enjoy!
