Cine ma cunoaste stie ca never ever in my life nu m-am apucat de gatit la 7 dimineata. Well, de cand cu Frumusica, pare ca asta e ora optima pentru a gati ๐. Si tot de cand cu ea, am descoperit grupul MyBabyFood cu o gramada de retete faine!
Azi facem covrigi cu ricotta, una dintre retetele de acolo. Bine, sa nu intelegeti gresit. Covrigii astia se fac in 30 minuteโฆ nici macar nu stiu daca se incadreaza la gatit, dar sigur sunt o optiune rapida pentru un mic dejun gustos ๐
Va recomand sa faceti portie dubla si sa impartiti aluatul in 2, pentru ambele variante (dulce/sarat), pentru ca amandoua sunt la fel de bune.

Ingrediente:
- 180 gr faina + 3-4 linguri pentru pudrat blatul de lucru
- 150 gr iaurt grecesc
- 130 gr branza ricotta
- 1 lingurita praf de copt BIO
- 1 galbenus pentru uns
- seminte pentru topping (dovleac, mac, fulgi migdale, floarea soarelui, etc)
- 6-7 masline verzi (optional)
- 30g stafide(optional)
Mod de preparare:
- Pornim cuptorul si il setam la 200 grade.
- In vasul robotului sau al mixerului, punem toate ingredientele (exceptie semintele si galbenusul) si amestecam pana cand obtinem un aluat care se desprinde de pe peretii vasului, putin lipicios, dar omogen.
- Daca vreti covrigi sarati, tocati marunt maslinele si adaugati-le in aluat. Daca vreti varianta dulce a covrigilor, adaugat stafidele in vas. Mixati putin pentru omogenozare.
- Punem aluatul pe blatul de lucru infainat si il impartim in 6 bile.
- Pentru forma de covrigi, luam bilele pe rand si, cu degetul infainat, facem o gaura in centrul bilei si invartim bila in jurul degetului pana cand obtinem forma de covrig.
- Punem covrigii in tava tapetata cu foaie de copt si ii ungem cu galbenus ( cu iaurt/lapte in caz de alergie la ou).
- Presaram semintele deasupra fiecarui covrig.
- Dam la cuptor timp de 27-28 minute sau pana cand devin aurii.
PS. Eu n-am avut masline verzi si am pus kalamata. Nu ne-a deranjat fix deloc ๐
Enjoy!
