Ceva dulce, Rasfaturi, Slow cooked

Rasturnata cu mere

0 comments

Sa va zic. Am Crock Pot de vreo 4 ani. E folosit de max 5 ori. De cand cu Frumusica, a inceput sa ma enerveze gandul ca nu e pus in valoare (vasul, nu micuta 😁), pentru ca scuteste ataaat de mult timp de stat in bucatarie.

Pentru ca aveam mere aromate, am cautat o reteta care sa le includa. Asa am gasit rasturnata asta cu blat umed si gustos.

So, here it is! Prima reteta la CP. Bonus: e desert. Bonus la bonus: e FARA zahar!!

Fain, sau ce? 😎

Ingrediente:

  • 1 kg mere
  • 90-100 gr indulcitor Green Sugar gold
  • scortisoara
  • 4 oua
  • 150 gr indulcitor Green Sugar
  • 150 ml ulei
  • 210 gr faina integrala
  • 150 ml lapte
  • scortisoara
  • 2 lingurite praf de copt
  • nuci maruntite (optional)
  • coaja de lamaie (optional)

Mod de preparare:

  1. Curatam merele de coaja si le radem pe razatoarea mare.
  2. Intr-o cratita, pe foc mic, punem merele si indulcitorul GS Gold si amesteca din cand in cand, lasa du-le pana cand se evapora zeama.
  3. Cand sunt gata, luam oala de pe foc si le lasam la racit, apoi adaugam scortisoara.
  4. In vasul mixerului punem ouale si indulcitorul si mixam pana cand devin pufoase si aerate.
  5. Adaugam uleiul in fir subtire si amesteca in continuare.
  6. Turnam laptele si amestecam la viteza mica.
  7. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie si mixam pentru omogenizare.
  8. In vasul slow cooker-ului ( Crock- Pot Digital 4.7 l) punem hartie de copt, apoi turnam merele calite si le nivelam bine.
  9. Adaugam deasupra compozitia pentru blat, punem capacul (cu prosop absorbant) , setam modul High si ne jucam cu copilul 2 ore 😉
  10. Cand s-a terminat timpul, scoatem cu grija prajitura pe un platou (ne ajutam de hartia de copt) .
  11. Punem un alt platou/o farfurii intinsa peste prajitura si o rasturnam invers, apoi indepartam hartia de copt si lasam prajitura la racit.
  12. Daca tineti neaparat, puteti Decora cu frisca. Mie mi s-a parut suficient de dulce cat sa nu mai adaug nimic. Doar sa iau. Cu lingurita 😁.

Enjoy!