
Sa va zic. Am Crock Pot de vreo 4 ani. E folosit de max 5 ori. De cand cu Frumusica, a inceput sa ma enerveze gandul ca nu e pus in valoare (vasul, nu micuta 😁), pentru ca scuteste ataaat de mult timp de stat in bucatarie.
Pentru ca aveam mere aromate, am cautat o reteta care sa le includa. Asa am gasit rasturnata asta cu blat umed si gustos.
So, here it is! Prima reteta la CP. Bonus: e desert. Bonus la bonus: e FARA zahar!!
Fain, sau ce? 😎
Ingrediente:
- 1 kg mere
- 90-100 gr indulcitor Green Sugar gold
- scortisoara
- 4 oua
- 150 gr indulcitor Green Sugar
- 150 ml ulei
- 210 gr faina integrala
- 150 ml lapte
- scortisoara
- 2 lingurite praf de copt
- nuci maruntite (optional)
- coaja de lamaie (optional)
Mod de preparare:
- Curatam merele de coaja si le radem pe razatoarea mare.
- Intr-o cratita, pe foc mic, punem merele si indulcitorul GS Gold si amesteca din cand in cand, lasa du-le pana cand se evapora zeama.
- Cand sunt gata, luam oala de pe foc si le lasam la racit, apoi adaugam scortisoara.
- In vasul mixerului punem ouale si indulcitorul si mixam pana cand devin pufoase si aerate.
- Adaugam uleiul in fir subtire si amesteca in continuare.
- Turnam laptele si amestecam la viteza mica.
- Adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie si mixam pentru omogenizare.
- In vasul slow cooker-ului ( Crock- Pot Digital 4.7 l) punem hartie de copt, apoi turnam merele calite si le nivelam bine.
- Adaugam deasupra compozitia pentru blat, punem capacul (cu prosop absorbant) , setam modul High si ne jucam cu copilul 2 ore 😉
- Cand s-a terminat timpul, scoatem cu grija prajitura pe un platou (ne ajutam de hartia de copt) .
- Punem un alt platou/o farfurii intinsa peste prajitura si o rasturnam invers, apoi indepartam hartia de copt si lasam prajitura la racit.
- Daca tineti neaparat, puteti Decora cu frisca. Mie mi s-a parut suficient de dulce cat sa nu mai adaug nimic. Doar sa iau. Cu lingurita 😁.
Enjoy!