Am decis ca mancam carne mai variata si incercam si mai putina, asa ca azi am ales o mancare de mazare cu pipote si inimi. N-am mai mancat de multa vreme si vreau sa ii invat si pe copii sa manance organe, asa ca le-am taiat micute, sa nu poata fi identificate usor 🙂

Ingrediente:
- 300g pipote si inimi
- 1 ceapa mare
- 1 morcov ras
- 400g mazare congelata
- 100 ml suc de rosii
- 3lg ulei
Mod de preparare:
- Pipotele si inimile trebuie bine curatate si spalate in cateva randuri cu apa rece.
- Punem pipotele si inimile intr-o oala cu fierbere sub presiune si le acoperim cu apa (2-3 degete peste nivelul lor).
- Punem oala la foc potrivit si fierbem 20-25 minute.
- Dupa ce s-au racit, taiem bucati pipotele si inimile si le punem intr-un castron. Nu aruncati zeama, ne trebuie putin mai tarziu.
- Intr-o cratita punem 3 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa si se inmmoaie.
- Adaugam morcovul ras, mazarea congelata, pipotele si inimile fierte, dar si putina zeama ramasa de la fierberea acestora.
- Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba la foc domol, timp de 20-30 minute, pana ce morcovii sunt moi.
- Luati capacul si mai lasati cratita pe foc pana ajungeti la consistenta de sos dorita.
Pofta buna!