Parca incep sa ma obisnuiesc cu noul stil de viata din izolare. Altfel nu imi explic de ce cheful de prajiturit e tot timpul prezent, dar retetele alese sunt simple de tot 😋.
Nu imi sta in fire sa testez retete clasice, mai ales “Cartoful”, despre care se stie ca n-are nimic special, insa, pentru ca a ramas mult cozonac de la Paste, am mers pe principiu “nimic nu se pierde, totul se transforma” 😉
In the end, s-a dovedit ca a fost o alegere foarte inspirata.
De tinut minte si pt la Craciun 👍

Ingrediente:
- 150g unt moale
- 350ml lapte condensat
- 50g cacao
- 500g cozonac maruntit bine de tot
- 200g nuci macinate
- rom/ esenta de rom/ cognac
- stafide (optional)
- fulgi de cocos/ ornamente colorate/ cacao
Mod de preparare:
- Amestecam untul cu laptele condensat pana se omogenizeaza.
- Adaugam cacao, esenta de rom, rom, cognac sau alt aromatizator.
- Punem cozonacul in robot si il maruntim bine de tot.
- Punem nucile in robot si le maruntim si pe ele.
- Adaugam cozonacul si nucile in compozitie si amestecam.
- Dam totul la rece timp de 1 ora, pentru a permite cozonacului sa se umezeasca bine si complet.
- Formam bile sau orice forma ne trece prin cap (sau putem).
- Tavalim bilele prin fulgi de nuca de cocos.
- De pofta, mancam cateva pe loc. Apoi mai dam putin la rece, ca-s mai bune 🙂
Enjoy!