Rasfaturi

Cartof

0 comments

Parca incep sa ma obisnuiesc cu noul stil de viata din izolare. Altfel nu imi explic de ce cheful de prajiturit e tot timpul prezent, dar retetele alese sunt simple de tot 😋.

Nu imi sta in fire sa testez retete clasice, mai ales “Cartoful”, despre care se stie ca n-are nimic special, insa, pentru ca a ramas mult cozonac de la Paste, am mers pe principiu “nimic nu se pierde, totul se transforma” 😉

In the end, s-a dovedit ca a fost o alegere foarte inspirata.

De tinut minte si pt la Craciun 👍

Ingrediente:

  • 150g unt moale
  • 350ml lapte condensat
  • 50g cacao
  • 500g cozonac maruntit bine de tot
  • 200g nuci macinate
  • rom/ esenta de rom/ cognac
  • stafide (optional)
  • fulgi de cocos/ ornamente colorate/ cacao

Mod de preparare:

  1. Amestecam untul cu laptele condensat pana se omogenizeaza.
  2. Adaugam cacao, esenta de rom, rom, cognac sau alt aromatizator.
  3. Punem cozonacul in robot si il maruntim bine de tot.
  4. Punem nucile in robot si le maruntim si pe ele.
  5. Adaugam cozonacul si nucile in compozitie si amestecam.
  6. Dam totul la rece timp de 1 ora, pentru a permite cozonacului sa se umezeasca bine si complet.
  7. Formam bile sau orice forma ne trece prin cap (sau putem).
  8. Tavalim bilele prin fulgi de nuca de cocos.
  9. De pofta, mancam cateva pe loc. Apoi mai dam putin la rece, ca-s mai bune 🙂

Enjoy!