De cand sta copilul acasa, micul dejun este o provocare. Si nu pentru ca nu avem ce manca 😅, ci pentru ca incerc sa ii mai distrag atentia de la cerealele procesate.
Dupa mai multe cautari, am gasit reteta asta, pe numele ei de scena “chocolate porridge”. E gustoasa, consistenta si n-are zahar adaugat, fiti fara grija 😉

Ingrediente:
- 200 g alune de padure decojite
- 220 g curmale Medjool ( sunt carnoase)
- 400 g fulgi fini de ovaz
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 3 linguri cu varf de cacao
- 1 portocala
- Apa de cocos/lapte de cocos/lapte/apa
- Fructe proaspete
- Iaurt grecesc (optional)
- Scortisoara (optional)
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie, pe foc mediu, prajim alunele pana cand devin aurii.
- Apoi le maruntim in robotul de bucatarie.
- Scoatem samburii din curmale.
- Punem in vasul de la robot pulpa de curmale, jumatate din fulgii de ovaz, vanilia si cacaua.
- Pulsam pana cand devine o pasta omogena.
- Dam pe razatoare coaja de portocale.
- Apoi o punem in robot si o maruntim pana devine pasta.
- Facem amestecul final din pasta de migdale, coaja de portocale si cealalta jumatate de fulgi de ovaz.
- Depozitam intr-un recipient ermetic.
- Cand dorim sa facem o portie, luam o craticioara si punem 65 g amestec impreuna cu 200 ml apa de cocos, lapte de cocos, lapte sau apa.
- Punem craticioara pe foc mediu si amestecam continuu timp de 3 minute sau pana cand capata consistenta dorita.
- Servim cu o lingura generoasa de iaurt grecesc si fructe proaspete. Sau cu scortisoara si cacao. Sau cu ce va place 😉
- Enjoy!