Rontaieli

Choco porridge

0 comments

De cand sta copilul acasa, micul dejun este o provocare. Si nu pentru ca nu avem ce manca 😅, ci pentru ca incerc sa ii mai distrag atentia de la cerealele procesate.

Dupa mai multe cautari, am gasit reteta asta, pe numele ei de scena “chocolate porridge”. E gustoasa, consistenta si n-are zahar adaugat, fiti fara grija 😉

Ingrediente:

  • 200 g alune de padure decojite
  • 220 g  curmale Medjool ( sunt carnoase)
  • 400 g fulgi fini de ovaz
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 1 portocala
  • Apa de cocos/lapte de cocos/lapte/apa
  • Fructe proaspete
  • Iaurt grecesc (optional)
  • Scortisoara (optional)

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie, pe foc mediu, prajim alunele pana cand devin aurii.
  2. Apoi le maruntim in robotul de bucatarie.
  3. Scoatem samburii din curmale.
  4. Punem in vasul de la robot pulpa de curmale, jumatate din fulgii de ovaz, vanilia si cacaua.
  5. Pulsam pana cand devine o pasta omogena.
  6. Dam pe razatoare coaja de portocale.
  7. Apoi o punem in robot si o maruntim pana devine pasta.
  8. Facem amestecul final din pasta de migdale, coaja de portocale si cealalta jumatate de fulgi de ovaz.
  9. Depozitam intr-un recipient ermetic.
  10. Cand dorim sa facem o portie, luam o craticioara si punem 65 g amestec impreuna cu 200 ml apa de cocos, lapte de cocos, lapte sau apa.
  11. Punem craticioara pe foc mediu si amestecam continuu timp de 3 minute sau pana cand capata consistenta dorita.
  12. Servim cu o lingura generoasa de iaurt grecesc si fructe proaspete. Sau cu scortisoara si cacao. Sau cu ce va place 😉
  13. Enjoy!