Daca pofta de mancare ar fi invers proportionala cu caldura de afara, as fi cea mai castigata. Cum insa nu prea are legatura, caut solutii sa scap usor 😋
Am gatit la Crock Pot 4.7L varza proaspata cu afumatura. Bine am facut! Se face intr-un timp mai lung (4ore),dar…unde sa ne grabim pe caldura asta?

Ingrediente:
- 1 varza mare (2kg)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei gras galben
- costite afumate
- carnati de casa de la garnita (optional)
- ulei sau untura
- 500 ml suc de rosii
- condimente (sare, piper, boia)
Mod de preparare:
- Tocam varza si apoi o frecam cu sare, intr-un castron incapator. In felul acesta se inmoaie si isi reduce volumul.
- Intr-o tigaie punem la calit in ulei sau untura (eu am folosit untura de la garnita, cu gust usor afumat) ceapa, morcovii si ardeiul, pana s-au inmuiat (vreo 10 min, nu mai mult)
- Adaugam afumatura(coaste si carnati) si mai lasam pe foc cateva minute.
- In vasul ceramic al oalei punem varza, sucul de rosii, condimentele si compozitia din tigaie si amestecam. Nu adaugam apa, nu e nevoie!
- Lasam sa se gateasca 3.5h pe High. Faceti ce vreti in timpul asta, e castigul vostru! 🤟
- Dupa cele 3.5h, transferam mancarea intr-un vas care poate fi folosit in cuptor (eu am pus in oala de inox).
- Dam la cuptor pentru 30 min, la 200 grade. Acest pas nu este necesar decat daca vreti un gust “ca la mama acasa” .
Enjoy!